Gimnáziumunk és tanáraink elismerései

 

Pro Urbe Budapest díj - 2001

2001-ben iskolánk tantestülete megkapta a legmagasabb budapesti kitüntetést a Pro Urbe Budapest díjat. A díjat a közoktatás magasszintű megvalósításáért és a magyar oktatás nemzetközi hírnevéért végzett munkánkért kaptuk.

Pro Urbe Budapest
Pro Urbe Budapest
Pro Urbe Budapest

Európai Nyelvi Díj - 2009

Részlet az Európai Nyelvi Díj kiírásából:
"Az Európai Nyelvi Díj az Európai Bizottság által indított kezdeményezés, amelynek célja, hogy hivatalos elismerésben részesítse az idegen nyelvek tanítása terén megvalósuló, példaértékűnek minősülő és innovatív programokat, folyamatokat az oktatás és képzés bármely szintjén."

A Díj az oktatás és képzés minden területén adományozható, korcsoporttól és tanítási módszertõl függetlenül. Fõ szempontja a nyelvtanítás újító jellege. A díj célja, hogy innovatív helyi és országos projektek támogatásával elõsegítse a nyelvtanítás színvonalának javítását Európa országaiban. A díjat a rendszerben részt vevõ valamennyi országban évente ítélik oda a leginnovatívabb nyelvtanulási projekteknek, amelyet 2009-ben a Karinthy Modell ENSZ Konferencia (KarMUN) program nyert el.

Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre díj

Ezt a kitüntetést egy időszak kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó egyéni tevékenységért, illetve alkotói munkaközösségek részére adják. Iskolánkból ketten is megkapták már. Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta 2006-ban, míg Kovács Imre 2019-ben.

Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta, Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre díj
Kovács Imre, Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre díj