Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának kitüntetettjei

Díszpolgári cím

2001-ben, iskolánk címzetes igazgatója, Hartai Sándor megkapta a „Pestszentlőrinc-Pestszentimre Díszpolgára” kitüntetést. A cím egy életpálya kiemelkedő értékű teljesítményéért,maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért adható.

Hartai Sándor Díszpolgári oklevél

Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre díj

Ezt a kitüntetést egy időszak kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó egyéni tevékenységért, illetve alkotói munkaközösségek részére adják. Iskolánkból ketten is megkapták már. Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta 2006-ban, míg Kovács Imre 2019-ben.

Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta, Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre díj
Kovács Imre, Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre díj

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj

„Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj” kitüntetés a kerület fejlődésének, jó hírnevének elősegítéséért végzett teljesítményért olyan személy illetve közösség részére adható, aki nem kerületi lakos vagy nem kerületi bejegyzésű szervezet.

A díjat elnyerők névsora:

Sági Anikó Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díj

Művelődésért Díj

A „Művelődésért díj” az óvodai, iskolai és intézeti oktató-nevelő munkában, a tehetséggondozás területén, a művészeti alkotó munkában, a közművelődési munkában, az ifjúság művelődéséért végzett munkában, az előadó-művészet területén, a közművelődés korszerű formáinak és módszereinek kidolgozásában, Pestszentlőrinc-Pestszentimre kulturális felemelkedéséért jelentős tevékenységet kifejtő személyek vagy közösségek kitüntetésére alapított díj

A díjat elnyerők névsora:

Művelődésért Díj

A Kerület Tanára

„A Kerület Tanára” elismerő cím a gyermekek, a tanulóifjúság nevelése-oktatása terén és a kerület érdekében legalább 10 éven át a kerületben végzett, 35 év alatti pályakezdők esetén legalább egy intézményben öt évet eltöltött, elismerésre méltó tanítói, tanári, óvoda-pedagógusi szakmai tevékenységért dolgozó személyek részére alapított díj.

A díjat elnyerők névsora:

Zádori Krisztina

Kerületért Polgármesteri Elismerő Oklevél

A „Polgármesteri Elismerő Oklevél” azon személyek és közösségek kitüntetésére alapított díj, akik a kerület érdekében kifejtett értékes tevékenységét szeretnék elismerni.

A díjat elnyerők névsora:

Mí Szívügyünk Díj

A díjat 2015-ben Mohai Tibor kapta a magyar és egyetemes zenei kultúra ápolása, terjesztése és kimagasló karnagyi tevékéenységének elismeréseként.

Mohai Tibor