Nemzetközi vitaverseny

Két magyar gimnazista nyerte a világ legjelentősebb és legnagyobb presztízzsel rendelkező nemzetközi vitaversenyét, amelyet az Oxford School keretein belül az 1823-ban alapított Oxford Union vitaklub rendez meg. Erre a versenyre a világ minden tájáról érkeznek diákok, hogy angol nyelven érveljenek, vitázzanak a szervezők által összeállított kérdésekről.

Vitaverseny

Az idei évben a verseny újonc kategóriáját Balázs Julianna iskolánk (a képen jobbra) és Törőcsik Lili a Fazekas Mihály Gimnázium tanulói nyerték. Mindketten a Milestone Intézet vita-versenycsapatának tagjai, edzőjük Balázsy András volt. A döntőben az egyik ellenfelük az Egyesült Királyság egyik legrégebbi elit magániskolája, a Harrow School csapata volt.

Az idei versenyen a legváltozatosabb témákról kellett vitázni az oktatástól kezdve, a turizmuson át, a személyiség politikában betöltött szerepéig. A döntő központi kérdése az volt, hogy megismerhessék-e a munkáltatók a potenciális munkavállalóik bűnügyi előéletét.

Bár Magyarországon nincs nagy hagyománya az ilyen jellegű vitaversenyeknek, iskolánk több alkalommal is megrendezte a középiskolások számára kiírt országos angol nyelvű vitaversenyt. Az elsőt, volt diákunk Miszori Norina szervezte még 2010-ben.

Sajtóvisszhang

Városkép Magazin
Index 2021.05.06.
Kossuth Rádió, Napközben című műsor. 2021.04.12. (a riport 10:44-től hallható)
Klubrádió 2021.04.22. (9. perctől hallhatóak)
RTL Klub híradó. 2021.04.24. (40. perctől)