Gyakran ismételt kérdések a KEKSz-ről

Kihez fordulhatok, ha kérdésem van a KEKSz-ről?

A KEKSz koordinátor Gazsó Melinda tanárnő. Őt keresd a kérdéseiddel a nagytanáriban. Ha technikai gondok adódtak a pontok beírásánál, akkor abban Koritár Attila tanár úr tud segíteni. Ő a 44-es matematika tanáriban található.

Milyen tevékenységeket számolhatok el erőbedobásnak, kreativitásnak vagy szolgálatnak?

Ezekről a tevékenységekről részletes listát találsz a KEKSz szabályzat oldalán.

Pontokat vagy órákat kell gyűjteni a KEKSz keretében?

A KEKSz tevékenységeddel pontokat gyűjtesz, de a pontok órákból számolódnak. Alapesetben minden tevékenységnél 1 óra 1 pontot jelent. De ha az osztály több, mint fele részt vett benne, (Közösségépítés) akkor 1 óra 2 pontot ér. Az érettségihez szükséges szolgálat tevékenységet viszont órában mérik. Így hiába jár egy közösségépítéssel egybekötött szolgálati tevékenységért dupla pont, az óra nem lesz több. Ezért látható ilyen esetekben a KEKSz-naplóban több szolgálat pont, mint óra.

Ha az osztály több mint a fele ott van a programon, nekem kell beírni duplán az órát?

Nem, mert a pont és nem az óra duplázódik meg. Csak oda kell írd, hogy kéred a pontok duplázását!

Ha heti háromszor járok edzésre (vagy zeneórára, vagy valamilyen szakkörre) akkor minden egyes alkalmat külön be kell írnom a KEKSz-naplóba?

Nem! A rendszeresen végzett tevékenységeket elég összesítve, félévente egyszer beírni. Ilyenkor a bejegyzés dátumának azt adod meg, amikor beírod a pontokat, majd a leírás részben részletezed, hogy például szeptember-december időszakban heti 3*2 órát jártál úszóedzésre.

Miért kell partnert megadni a szolgálatnál?

A partner azért kell, mert a szolgálat pontok csak akkor számítanak bele az érettségihez szükséges 50 órába, ha megadod, hogy hol teljesítetted a szolgálatot. Partner nélkül "csak" KEKSz pontként számolható el, érettségi órának nem.

Hol tudom megadni, hogy az adott tevékenységen az osztály több mint fele részt vett és jár érte a dupla pont?

A KEKSz pont felvitelénél a leírásban kell megadni, hogy az osztályból hányan vettetek részt. Ebből fogja tudni Gazsó Melinda tanárnő, hogy duplázni kell a pontokat.

Nyáron teljesíthetek KEKSz pontokat?

Igen, de figyelj arra, hogy csak szeptember elseje utáni dátummal írd be, mert a Kisnapló a nyári dátumokkal beírtakat nem rögzíti!

Hol teljesíthetem az érettségihez szükséges szolgálati tevékenységet?

Csak olyan helyen teljesítheted, amellyel van partneri szerződésünk. A partnerek listáját megtalálod a Kisnaplóban. Ha a listában nem szereplő helyen szeretnéd, akkor letöltöd az itt található üres szerződésmintát, megfelelően kitöltöd a leendő partner adataival, majd lepecsételve, aláíratva leadod Gazsó Melinda tanárnőnek.