Sítábor 2024

A sítábor (számomra) egy olyan esemény, mely egy hétre összeköti az iskola minden szegletéből érkező diákokat egy közös szeretettel, mely nem más mint a havas pályák adta szabadság érzet.

Sítábor 2024

Az elindulás szokásosan gördülékenyre sikerült a Kila család vezényletével, viszont idén Márk helyet Kila Tanár úr tartott velünk az úton. Sofőrünk, Norbi precizitását már az első kanyartól éreztük, és tudtuk, hogy jó kezekben leszünk.

Táborhelyünk a megszokott muraui Hotel Alpin volt, ahol családias hangulat fogadott minket, és nem mellesleg a kézilabda EB a tv-ben.

A első esti, már-már szokásosan jó hosszú táborgyűlésen Czompó tanárnő megnyitotta a tábort és lefektette az alapszabályokat mind síelés és házirend terén. Mindezzel egyetemben megkaptuk a következő nap menetrendjét is, melyek után csoportokra oszlottunk. Minden csoport egyedi nevet talált ki magának: a kezdők Matukák, az újrakezdők a Havas Hetes, a középhaladók Tigrisek, a két haladó csoport pedig a HHH és Bomboclattz nevet kapta.

Matuka csoport
Havas Hetes csoport
Tigris csoport
Bomboclattz csoport
HHH csoport

A másnap délelőtt sokak számára megtelt az első síelés és lécre állás élményével, délután viszont már a buszhoz későn érkezőknek kiosztásra kerültek az első szivacsjegyek, melyeken a tábor nagyon jól szórakozott este

A többi nap sem telt eseménytelenül, itt-ott összeszedett a bagázs egy két késést vagy elvesztett iratokat, melyek jobbnál jobb produkciókat eredményeztek.

Idén sikerült komoly sérülés nélkül megúszni a négy és fél napot a hegyen, melyet az utolsó esténken Czompó tanárnő és a többi csoportvezető is hatalmas dicsérettel jutalmazott.

Csütörtök reggel félig szomorkásan ébredt a tábor, mivel elérkezett az utolsó napunk Murauban, de a sok élményt, melyet az elmúlt négy napon szereztünk ez a gondolat sem tudta elfedni.

A hazaút Norbi biztos és határozott vezetésével, és az egyetlen tervezett mosoni megállóval szinte csak elröpült. Az iskola elé érkezve a kipakolást Kila tanár úr a már ismert, katonás módon levezényelte, melyet búcsúzkodás követett.

Összegezve büszke lehet a tábor magára, hogy ilyen jól és vidáman sikerült eltöltenie a hat napot együtt. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, de ez már a sítáborban hagyomány. Hálás köszönettel tartozunk a csoportvezetők és a szervezők munkája iránt.

Írta: Kuzma Andris
közreműködött: Gyapjas Liliána és Nagy Zsófia