Sítábor 2023

Hát hol is kezdjem…
Egyvalami biztos. A karinthys sítábor egy olyan esemény, amit szerintem kár lenne kihagyni!

Sítábor 2023

Kezdve az elejétől, az indulás tökéletesen, flottul ment. Czompó Tanárnő és Kila Tanár úr a már megszokott hatékonysággal vezényelték a bepakolást, amit nagyon lelkes két fiuk is (Márk és Malu) megkönnyített.

Sítábor 2023

A sofőrünk egy humoros, fiatal úriember volt, akinek hozzáértése végett biztonságosan telt a ki- és visszautazás, valamint a mindennapos transfer a szállásunkról a sípályáig.

Sítábor 2023

Természetesen a táborban nem maradhattak el a hagyományszerű esti táborgyűlések, melyeken érthetően, de ami a legfontosabb inklúzívan átbeszéltük az adott nap észrevételeit, valamint a Tanárnő lényegretörően ismertette a következő nap várható menetrendjét.

Sítábor 2023

Valamint ami még Karinthys szokás, az a szivacsjegy, melyből 1-2 (egyik este 13) is kiosztásra került, szerencsére csak néhány perc késés miatt. Az ezek tulajdonában lévő szerencsés táborlakók készülhettek egy kis produkcióval mindig a másnapi táborgyűlésekre, hogy addig se unatkozzunk.

Esténként a táborgyűlések és a szivacsjegyes produkciók után összegyűltünk és kártyáztunk, társasoztunk és ami nagyon fontos, nagyon nagyon sokat nevettünk, ezzel is szorosabbra kovácsolva a közösséget.

Sítábor 2023

Sajnálatos módon ezen a táboron is történt egy sérülés, méghozzá hétfő délután, amire diákjaink higgadtan és hozzáértően reagáltak: szakszerűen segítettek a társukon, akinek szerencsére csupán egy kisebb sebet ejtett a léce a lábán, továbbá azonnal értesítették a csoportjuk oktatóját. A történet boldogan zárult, hiszen a fiatalember egy nap kihagyás után szerdán már ismét szorgosan suhanhatott a hófödte pályákon.

Sítábor 2023
Sítábor 2023
Sítábor 2023
Sítábor 2023
Sítábor 2023
Sítábor 2023

Pénteken kissé szomorkásan pakoltuk be a holminkat a buszba, viszont meg kell jegyeznem, hogy hihetetlen hatékonyan és gyorsan zajlott a berakodás, amit már a két Kila testvér vezényelt. Ezután indultunk a sípályára. Ott már egész nap szabadon sízhettünk, oktatás nélkül, természetesen ügyelve arra, hogy csapatokba verődve történjenek a lesiklások.

Sítábor 2023

Hazautunk gyorsan, de igazán jó hangulatban telt, s bár az iskolához való érkezésekor az éppen zajló öregdiák találkozó okozta autótömeg ellenére bonyolultra sikerült a kipakolás, ezt a problémát is profizmussal oldottuk meg.

Összességében elmondhatom, hogy a karinthys sítábor egy olyan esemény volt, amire ha nem megyek el, egész életemben bánom.

Horváth Antal
Végzős Karinthys diák