9.BKNy a Megyeri hídnál

Megyeri híd

A 9.bkny november 7-én ellátogatott a Megyeri híd pilonjához. Az osztály 2 turnusban csodálhatta meg a Megyeri hidat belülről Takács Bence, illetve Horváth Ferenc Tanár urak kíséretével. Amikor megérkeztünk a hídhoz, csatlakozott hozzánk egy-egy karbantartó akik elláttak minket hasznos tudással a híd történetéről, szerkezetéről és néhány érdekességgel is, melyeket ámulva hallgattunk. Abban pillanatban amikor beléptünk a híd lábának a beljesébe teljesen ledöbbentünk a magasságtól és a felfelé vezető lépcsőtől. Mi személyesen nagyon jót nevettünk, a többiek rettegve lépegettek felfelé.

Megyeri híd

Kb. 20 emeletet kellett felfelé baktatnunk, úgyhogy a tesi óra aznap sem maradt el. Végül felértünk az üvegkilátóba és csodálatos kép tárult a szemünk elé de, a köd megakadályozott minket ebben.

Megyeri híd

Mi mindent próbáltunk beazonosítani, kisebb nagyobb sikerrel. Miután mindent megtekintettünk, figyelmesen, kalandosan vettük tovább az utat. Keskeny létrán kellett felmászni a magasabb szintekre, illetve lifteztünk is néhány emeletet, néhany embernek nagy tériszonya volt de hősiesen túlélte. Hosszú mászás után elértük a híd legmagasabb pontját ahol a szabad levegőn voltunk fent a magasban. Ötösével mentünk fel és úgy nézhettünk körül. Zsani ezen a helyen majdnem kiejtette a telefonját a magasban de szerencsére megmenekült ettől a vészhelyzettől Jázmin gyors keze segítségével. Majd hosszas csodálkazások és ámulások után lefelé vettük utunkat és a kalandos kirándulás után lehetőségünk volt felfedezni az újpesti meki különlegességeit...

Köszönet Tóth Zoltán és Mihályka Tibor hídmérnököknek, akik lehetővé tették a hídlátogatást!

Baranyi Zsanett, Boskó Ivett, Marton Jázmin 9.bkny

Megyeri híd

Megyeri híd