KarMUN partnerség az Andrássy Gyula Egyetemmel

KarMUN 2023

A Karinthy Model United Nations (KarMUN) iskolánk legnagyobb rendezvénye, amely 2005 óta minden évben megrendezésre kerül. Az évek során a KarMUN növekvő népszerűségnek és részvételnek örvendett, és 2022-ben az iskola vezetőségének, tanári karának és a szervezőknek a közös erőfeszítésével elindult a német nyelvű szekció. 2023-ban újabb mérföldkőhöz érkeztünk, partnerséget kötöttünk az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemmel (Andrássy Universität Budapest).

Az Andrássy Egyetem (AUB) 2001-ben alapított, egyetlen teljesen német nyelvű egyetem a német nyelvterületen kívül. Az egyetem több mint 20 országból származó, mintegy 250 diákot számláló, sokszínű hallgatói közösségnek ad otthont. Az egyetem 14 tanszékén kiemelkedő nemzetközi professzorok tanítanak, akik jelentős kutatásokat is végeznek.

Idén az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Dr. Heinrich Kreftet, az AUB II. diplomáciai tanszékének vezetőjét és a nemzetközi kapcsolatok igazgatóját hívhattuk meg díszvendégnek a megnyitó ünnepségre. Dr. Heinrich Kreft nagyhatású beszédet mondott, amely minden résztvevőt inspirált, és megadta az alaphangot a rendezvény további részének. Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket neki, valamint Tanissa Conradi asszonynak és Till Horstmann úrnak, akik szintén előadást tartottak iskolánkban.

Az AUB részvétele a KarMUN-ban jelentősen emelte iskolánk rendezvényének szakmai színvonalát, és lehetővé tette a diákok számára, hogy mélyebben megismerjék a nemzetközi kapcsolatok, a diplomácia és a globális világ kérdéseit. E sikeres partnerség nyomán iskolánk és az AUB minden eddiginél elkötelezettebbek abban, hogy a jövőben is szoros és együttműködő kapcsolatot folytassanak.

Az itt olvasható német nyelvű írás részletesen beszámol az eseményről és annak jelentőségéről.