Csibetábor

Kedves táborozó Karinthysok!

2023 augusztusában immár a harminckettedik Csibetáborunkat rendezzük meg, reméljük mindannyiunk nagy örömére. Ezzel a levéllel szeretnénk megkönnyíteni azt a hosszú várakozást, amely még augusztusig vár ránk.

Kezdjük a legfontosabbakkal: a Csibetábort 2023. augusztus 25-e és 29-e között tartjuk. Ebben az évben is a tavaly bevált Szolnok melletti Tiszaliget táborba megyünk. A táborba közösen utazunk le különvonattal (a vonatjegyet is mi intézzük).

2023. augusztus 25-én, pénteken délelőtt 10:00-kor találkozunk a Keleti pályaudvaron, a várócsarnokban (Lotz-terem, bejárat Thököly úti parkoló felől). Mivel a MÁV a menetrend-változtatás jogát fenntartja, így kérünk minden táborozót, hogy a nyár folyamán figyelje az iskola honlapját, mert a legfrissebb információkat ott fogjuk közzétenni.

Visszafelé augusztus 29-én, kedden, előreláthatólag 18:20-ra érkezik majd vissza különvonatunk a Keleti pályaudvarra.

A Tiszaliget Tábor Szolnok határában, sportpályáktól és egyetemi kampuszoktól övezve található. Maga a tábor egy több hektáros, körülkerített, füves, árnyas fákkal bőven rendelkező terület, amely mellett található a tiszai szabadstrand is, amit szintén tervezünk – természetesen tanári felügyelet mellett – meglátogatni.

A táborban mintegy háromszázan leszünk (csupa karinthys diák, öregdiák és tanár), főleg 4-6 ágyas szobákban. A házak mellett, illetve a házakban külön vizesblokkok (WC, mosdók) állnak rendelkezésre, ahol a melegvizes tusolók is találhatók.

A tábor éttermében naponta háromszor étkezünk, első nap vacsorától utolsó nap ebédig. Így annyi hideg élelmet érdemes hoznotok magatokkal, amennyi első nap vacsoráig kitart. A táborban büfé is üzemel.

Remélhetőleg említeni sem kell, hiszen nem szokott ebből probléma lenni, de a rend kedvéért leírjuk: mint minden karinthys rendezvényen, így ebben a táborban is szigorúan tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Akit ilyen vagy más tiltott anyagok birtoklásán, használatán érünk, haladéktalanul hazaküldjük, és egyéb komoly fegyelmi következményekkel is számolnia kell.

Fontos, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében, minden 18 év alatti résztvevőnek kötelező előzetesen kitöltött szülői igazolással rendelkeznie arról, (nyilatkozat letölthető ide kattintva) hogy egészséges, és a táborozáson részt vehet. Ha valakinek egyéb egészségügyi problémája, például allergiája, cukorbetegsége, asztmája van, feltétlenül hozza magával a szükséges gyógyszereket, és erről a táborvezetésnek is szóljon előre!

Ha valakinek ételallergiája vagy egyéb okból speciális étkezési igénye van, azt kérjük a beiratkozáskor jelezze, de ha ezt nem tette volna, akkor a lenti e-mail címen július 15-ig pótlólag még megteheti. Ebben az esetben a tábori étterem nagy valószínűséggel megoldja a speciális étkezést – kivéve a gluténmentes kenyeret, amelyet kérünk, hozzatok magatokkal. Aki ezt nem jelzi határidőig, annak magának kell majd kiválogatnia a neki megfelelő ételeket a kapott menüből. Ebben az esetben érdemes lehet a nagyon speciális dolgokat (pl. laktóz-, cukor- vagy bármi egyéb-mentes élelmiszerek) magatokkal hozni.

Feltétlenül legyen nálatok a személyi igazolványotok, TB kártyátok és a diákigazolványotok is!

Ezen kívül érdemes magatokkal hozni papírt és írószert, egy olyan cipőt, amiben lehet kirándulni, fürdőruhát, esőkabátot, meleg ruhát, sportszereket, szúnyogriasztó spray-t/krémet, hangszereket, a kedvenc kispárnátokat, némi (nem túl sok) zsebpénzt, de mindenekelőtt kreativitást és jókedvet.

Az öt napra sok különféle programot tervezünk, köztük egy rövid kirándulást, sok játékot és versenyt, természetesen több – már hagyományosnak mondható – áloműző Karinthy-partyt, valamint a csibéknek a nyelvi szintfelmérők megírását is.

Ha esetleg a táborral vagy az oda- és visszautazással kapcsolatban valamilyen kérdés vagy probléma merülne fel, akkor keressétek közvetlenül Gróf Krisztián főszervezőt a lenti elérhetőségeken!

Addig is mindenkinek jó nyaralást kívánunk!

Budapest, 2023. június 23.

A szervezők nevében:
dr. Gróf Krisztián (06-30/990-4145, dr.grof.krisztian@gmail.com)
Hutai László (igazgató)

Táborunk nem jöhetett volna létre a Karinthy Frigyes Gimnázium Studium Alapítványa támogatása nélkül.