Online tehetséggondozó tanfolyam

A Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Öregdiák Alapítványa a 2021/2022. tanévben online tehetséggondozó tanfolyamot szervez a nyolcadik osztályos, továbbtanulni szándékozó tanulók számára.

A tanfolyam célja, hogy az alapvető kompetenciák megerősítésével és fejlesztésével segítsük a tanulókat a középiskolai tanulmányokra való felkészülésben, és a sikeres felvételi után a középiskolában a jobb eredmények elérésében.

Matematikából, magyar nyelvből és szövegértésből fejlesztjük a tanulókat.

A tanfolyam anyaga igazodik a Nemzeti Alaptanterv követelményeihez. Nagy segítséget ad az általános iskolai tananyag átismétléséhez, rendszerezéséhez. A tanfolyam során áttekintjük a leglényegesebb elméleti tudnivalókat, a gyakori feladattípusokat, feladat-megoldási stratégiákat, gyakorlatokat. Fejlesztjük önálló gondolkodásukat, kreativitásukat, logikájukat. Ötleteket, újszerű, a szokásostól eltérő megoldási utakat is mutatunk egyes feladatokhoz. Irányított és ellenőrzött gyakorlási lehetőséget biztosítunk a tanulóknak.

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai által tartott tanfolyam 2021. szeptember 15-től kezdődik. A 44 órás online tanfolyam vége a tanév rendjének ismeretében később kerül meghirdetésre. Díja tantárgyanként 24 000 Ft. A beiratkozott tanulók ingyen megkapják a foglalkozásokon használt tankönyvet, illetve egyéb segédanyagokat. Az órák a Zoom felületén lesznek, a belépéshez szükséges linket emailben küldjük a regisztrált email címre.

A tanfolyamra ezen az oldalon lehet jelentkezni 2021. szeptember 7-én reggel 7 órától.
A tanulók ímélben értesülnek a csoportbeosztásról és az órarendről, a tankönyvet pedig az iskola portáján vehetik majd át.

A tanfolyam második része 16 órás, mely márciusban kezdődik. A pontos kezdésről később tudunk tájékoztatást adni. Részvételi díja tantárgyanként 10 000 Ft.

Az online foglalkozásokat szerda vagy csütörtök délután 15:30 órai kezdettel tartjuk a Zoom felületén heti váltásban: 90 perc matematika és 90 perc magyar.

A tanfolyamhoz legkésőbb november 11-ig lehet csatlakozni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További kérdések esetén forduljanak bizalommal az iskola titkárságához! Telefon: 291-20-72/119