Tehetséggondozó tanfolyam

A Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Öregdiák Alapítványa a 2023/2024. tanévben tehetséggondozó tanfolyamot szervez a nyolcadik osztályos, továbbtanulni szándékozó tanulók számára.

A tanfolyam célja, hogy az alapvető kompetenciák megerősítésével és fejlesztésével segítsük a tanulókat a középiskolai tanulmányokra való felkészülésben, és a sikeres felvételi után a középiskolában a jobb eredmények elérésében.

Matematikából, magyar nyelvből és szövegértésből fejlesztjük a tanulókat.

A tanfolyam anyaga igazodik a Nemzeti Alaptanterv követelményeihez. Nagy segítséget ad az általános iskolai tananyag átismétléséhez, rendszerezéséhez. A tanfolyam során áttekintjük a leglényegesebb elméleti tudnivalókat, a gyakori feladattípusokat, feladat-megoldási stratégiákat, gyakorlatokat. Fejlesztjük önálló gondolkodásukat, kreativitásukat, logikájukat. Ötleteket, újszerű, a szokásostól eltérő megoldási utakat is mutatunk egyes feladatokhoz. Irányított és ellenőrzött gyakorlási lehetőséget biztosítunk a tanulóknak.

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai által tartott 38 órás tanfolyam (magyar és matematika) idén kétféle formában valósul meg: szerdánként jelenléti, a csütörtöki napokon pedig online foglalkozásokat tartunk. A jelenléti tanfolyam 2023. szeptember 20-án, az online tanfolyam szeptember 21-én kezdődik. Díja tantárgyanként 27 000 Ft. A beiratkozott tanulók a foglalkozásokon használt segédanyagokat pdf formátumban kapják meg. Az online órák a Zoom felületén lesznek, a belépéshez szükséges linket emailben küldjük a regisztrált email-címre.

A tanfolyamra a Lépésről lépésre felületen lehet jelentkezni 2023. szeptember 4-én 8 órától. A jelentkezéshez szükséges egy előzetes regsiztráció, amit ugyanezen a felületen tudnak megtenni.
A tanulók emailben értesülnek a csoportbeosztásról és az órarendről.

Az órákat szerda vagy csütörtök délután 15:30 órai kezdettel tartjuk heti váltásban: 90 perc matematika és 90 perc magyar. (A 2024. január 10-11-i és a január 17-18-i foglalkozások 135 percesek lesznek.)

A tanfolyamhoz legkésőbb november 17-ig lehet csatlakozni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További kérdések esetén forduljanak bizalommal az iskola titkárságához! Telefon: 291-20-72/119