Túrázni jó!

Ebben a tanévben négy alkalommal szerveztünk meg közös kirándulást különböző osztályok tanulóiból összeálló csapatunkkal. Radó tanárnő diákjai közül a túrázásért lelkes diákok összeismerkedtek, és egy csapatot alkotva vetették be magukat az erdőbe.

Túrázni jó!

Bár az első alkalmat elmosta az eső, így is együtt töltöttük a napot az iskolában az őszi szünet idején, mert társasjátékozással és filmnézéssel vigasztaltuk magunkat a szakadó esőben.

Szerencsére március 15-én szép időnk volt, így az ébredező természetben a Börzsönybe vetettük be magunkat. Zebegényből a Malom-völgyben indultunk, majd felmásztunk a Törökmezői turistaházig, ahonnan Nagymarosra ereszkedtünk le.

Május elsején a Duna túloldalát választottuk és a Pilisben kirándultunk. Dobogókő volt a kiindulási pontunk, ahonnan a Sikárosi-rét érintésével a Bükkös-patak völgyében Pilisszentlászlóra ereszkedtünk le.

Június 25-én tartottuk az idei utolsó túránkat. Egy harmadik tájegységet válaszottunk, a Cserhát vidékén barangoltunk. Nógrádig elvonatozunk (többen most utaztak először BZmot vonaton), innét pedig Lókó-pihenő érintésével, a Magyar-kút forrásának életmentő vizével Szendehelyre érkeztünk.

Túráink általában 12-15 km hosszúak, olykor az Országos Kéktúra útvonalán mennek, így a pecsétgyűjtő diákok szakaszokat is teljesíthetnek, de nem ez a túráink fő szervező indíttatása, hanem egyszerűen túrázni jó, jó társaságban pedig még jobb. Immár hagyománnyá vált, hogy a túrák alkalmával ebédidőben tüzet rakunk és kolbászt, szalonnát sütünk.

Túrázni jó!

Az utolsó kirándulás után hazafelé már a következő tanév első túrájának időpontján gondolkodtunk, így a kaland jövőre is folytatódik.

Túrázni jó!