Járványmegelőzési/védekezési protokoll 5.0

frissítve: 2022. január 17-én

Az intézkedési terv az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend ajánlásait, valamint a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalását veszi figyelembe.

Mivel a járvány negyedik hulláma világszerte és hazánkban is felfutóban van, az oltással / védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek is figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a vakcina nem véd teljeskörűen a fertőzéstől, és különösen nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy az oltott személy – esetleg tünetmentesen – nem adhatja tovább a kórokozót másnak.

Az 5 évnél fiatalabbak és bizonyos betegségekkel élők nem vehetik fel az oltást, így őket különösen veszélyezteti egy esetleges fertőzés, de az oltottak és a betegségen átesett emberek is kerülhetnek kórházba és intenzív osztályra koronavírus fertőzés következményeként.

A fenti okokból mindenkit kérünk arra, hogy elsősorban a társadalmi felelősségvállalást, de saját és családtagjai egészségét is szem előtt tartva tartsa be az alább felsorolt védelmi intézkedéseket.

Az intézmény látogatása, rendezvények

Egyéni védekezés a fertőzés ellen

Tanterem

Étkezés

Szervezési kérdések

Teendő beteg személy esetén