INTERNET
NYITOTT
NAP
1997.
június 11.
szerda
SZPONZORAINK:

Cisco Systems

Apple Computer / Hungarian Data Systems

Bull Hungary

3Com

Digital

Hewlett Packard

A Mûvelõdési Minisztérium elindította Középiskolai Programját, amelynek keretében minden középiskola hozzáférhet korunk technikai forradalmának egyik alapvetõ eszközéhez, az Internethez. A Világhálón található információk hihetetlen mennyisége - ha valaki jól gazdálkodik vele - rendkívüli módon gazdagíthatja az ismeretek világát és kitágíthatja az oktatás lehetõségeit is. Ezért fontos, hogy az Internet ne csak ott legyen az iskolákban, hanem a tanárok és diákok jól ki is használják.

Ezen az Internet Nyitott Napon azoknak, akik még nem ismerik az Internetet, bemutattuk, mi is az, és hogyan használhatják majd mindennapi munkájukhoz ezt az új lehetõséget. Ezért rendeztük meg ezt a nyitott napot a Karinthy Frigyes Gimnáziumban, ahol az Internetet már aktívan használó tanárok és diákok valóságos tanórákon, tényleges tananyaggal mutatták be, hogyan alkalmazhatják iskolai munkájuk során a Világhálót. Emellett persze volt némi "show" is: számítástechnikai cégek tartottak bemutatót, tanárok ismertették legjobb anyagaikat, mutatták be kedvenc "Web-helyeiket".

Soros Alapítvány
Csodák Palotája
SZPONZORAINK:

Sun Microsystems

Packard Bell

Siemens Nixdorf

ICL

IBM

Microsoft

Compaq

Silicon Graphics Computer Systems
Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium
EGYÉB TÁMOGATÓINK:
Tauril Tantál Kft.Program

A nap folyamán a következõ 12 tantárgy anyagához kapcsolódva mutattuk be az Internet lehetõségeinek iskolai használatát. Az egyes órák vázlatai a nevükre kattintva megtekinthetõek.
Matematika
Fizika
Kémia
Földrajz
Biológia
Történelem
Magyar irodalom
Angol nyelv
Német nyelv
Ének-zene
Rajz-mûvészettörténet
Testnevelés
Magyar Bálint sajtótájékoztatót tartott az aulában, melyben bejelentette a SULINET Programot.

Sulinet Logo

Az órák után a meghívottak két órán keresztül odaülhettek a tantermi gépek elé, és a helybéliek segítségével a gyakorlatban ismerkedtek az Internettel.