Mini-KarMUN

Vissza

2012. április 21-én megrendeztük az első Mini-KarMUN-t, hogy az iskola Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatának valamennyi diákja megtapasztalhassa, mi is az ENSZ Modell (MUN), kipróbálhassa magát egy igen komoly program résztvevőjeként, azaz kedvcsinálót szerveztünk a következő évi „igazi” KarMUN-ra.

Az elmúlt szombati tanítási napon kora reggel ünneplőbe öltözött diákok vették birtokukba az iskola épületét. Mire készültek, miért voltak díszbe öltözve? Elárulom: április 21-én, idén először, megrendeztük a Mini-KarMUN-t. Célja, hogy minél több diákunk megismerje a Model United Nations (ENSZ Modell) működését: hogyan készüljünk a konferenciára, mi az a resolution (határozati javaslat), hogy kell azt megírni, hogyan folyik a vita, a lobbizás, milyen speciális kifejezéseket használjunk, hogyan viselkedjünk ünnepélyes keretek között stb.

A szervezést a 12.IB osztály vállalta, és csatlakozott az előkészületi munkában a 11.A osztály is. A Secretary General (ENSZ Főtitkár) Zádor Zsófi (12.IB) volt, a bizottságok elnökei pedig a következő osztályok tanulói voltak:

12.IB:
Bálint Kornélia, Fehér Viktória, Gézárt József, Győry Zsófi, Haja Barbara, Konagai Noel, Kovács Adrienn, Kovács Veronika, Krajnyák Dávid, Losonci Nikolett, Maczik Máté, Mészáros Viktória, Szabó Marcell és Tihanyi Mónika

12.B:
Breitenstein Ádám, Popov Martin, Tímár András és Ungváry Ármin 11.A, Hmedan Salem,
Mits Márta

12.A:
Kanyik Viktória,
Miklósi Sára 

11.B:
Elbert Viola
.      

Mindnyájan remek munkát végeztek, gratulálunk nekik!

Reggel 8-tól délután ½ 3-ig kilenc bizottságban folyt a munka, akárcsak az ENSZ-ben:
-           Biztonsági Tanács
-         
 Emberi jogi Bizottság
-         
 Észak-Atlanti Bizottság
-         
 Gazdasági és Szociális Tanács
-         
 Leszerelési Bizottság
-           Krízis Bizottság
-         
 Környezetvédelmi Bizottság
-         
 Szociális, Humanitárius és Kulturális Bizottság
-         
 Tudományos Bizottság.

Reméljük, hogy nem csak hasznosan telt a nap, de voltak vidám percek is, és sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy a jövőben csatlakozzanak a konferencia szervezéséhez, illetve ahhoz, hogy delegáltként vagy adminként (adminisztratív ügyek intézője) részt vegyenek ilyen rendezvényen!

 VISZLÁT JÖVŐRE!

 

Képek az idei Mini-KarMUN-ról.