Tehetséggondozó tanfolyam

A Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Stúdium Alapítványa a 2019/2020 tanévben tehetséggondozó tanfolyamot szervez a nyolcadik osztályos, továbbtanulni szándékozó tanulók számára.

A tanfolyam célja, hogy az alapvető kompetenciák megerősítésével és fejlesztésével segítsük a tanulókat a középiskolai tanulmányokra való felkészülésben és a sikeres felvételi után a középiskolában a jobb eredmények elérésében.

Matematikából, magyar nyelvből és szövegértésből fejlesztjük a tanulókat.

A tanfolyam anyaga igazodik a Nemzeti Alaptanterv követelményeihez. Nagy segítséget ad az általános iskolai tananyag átismétléséhez, rendszerezéséhez. A tanfolyam során áttekintjük a leglényegesebb elméleti tudnivalókat, a gyakori feladattípusokat, feladat-megoldási stratégiákat, gyakorlatokat. Fejlesztjük önálló gondolkodásukat, kreativitásukat, logikájukat. Ötleteket, újszerű, a szokásostól eltérő megoldási utakat is mutatunk egyes feladatokhoz. Irányított és ellenőrzött gyakorlási lehetőséget biztosítunk a tanulóknak.

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai által tartott tanfolyam két részből áll.

A 2019. szeptember 11-től 2020. február 12-ig tartó első rész 44 órás (22 óra matematika, 22 óra magyar). Részvételi díja tantárgyanként 18 000 Ft.

A tanfolyamra 2019. szeptember 9-én és 10-én 14-18 óra között, a gimnázium titkárságán lehet jelentkezni és a tanfolyami díjat befizetni. A tanulók itt megkapják a csoportbeosztást és az órarendjüket.

A 2020. március 5-től 2020. április 29-ig tartó második részben 16 óra lesz. Részvételi díja tantárgyanként 7 000 Ft. Befizetése 2020. március 3-án és 4-én esedékes.

A foglalkozások szerda délutánonként lesznek 15:30 órai kezdettel. Heti váltásban 2 óra matematika, illetve 2 óra magyar. A 2-2 próbadolgozat alkalmával 3 órások a foglalkozások.

Az első foglalkozások 2019. szeptember 11-én kezdődnek. Az első csoportnak matematika, a második csoportnak magyar lesz.

A tanfolyamhoz legkésőbb november 6-ig lehet csatlakozni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Vissza az előző oldalra