Kedves táborozó Karinthysok!

2010 augusztusában immár a huszonegyedik Csibetáborunkat rendezzük meg, reméljük mindannyiunk nagy örömére. Ezzel a levéllel szeretnénk megkönnyíteni azt a hosszú várakozást, amely még augusztusig vár ránk.

Kezdjük a legfontosabbakkal: a Csibetábort 2010. augusztus 25-e és 29-e között, az előző évekhez hasonlóan Sátoraljaújhelyen, a Várhegy Üdülőben rendezzük. A táborba közösen utazunk le vonattal (a vonatjegyet is mi intézzük), amely szerda reggel indul a Keleti pályaudvarról. A MÁV előzetes tájékoztatása szerint vagy menetrend szerinti vonaton, foglalt kocsikban csoportos elhelyezést, vagy külön szerelvényt biztosítanak nekünk.

Akárhogy is, 2010. augusztus 25-én, szerdán reggel 7 óra 00 perckor találkozunk a Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli várócsarnokában.

Az esetleges változásokat a http://www.karinthy.hu címen tesszük közzé. Kérünk mindenkit, figyelje az iskola honlapját a tábor kezdése előtti napokban!

A tábor a város szélén, a sátoraljaújhelyi Várhegyen, a vasútállomástól mintegy három kilométerre található. Ezért a nehezebb csomagokat – cipekedés helyett – teherautóval fogjuk felszállíttatni.

Hazaérkezésünk augusztus 29-én, vasárnap este 20 óra körül várható, ugyancsak a Keleti pályaudvarra.

A Várhegy Üdülő egy több hektáros, körülkerített terület, amelyet erdő övez. A táborban mintegy háromszázan leszünk (csupa karinthys diák, öregdiák és tanár), 8-12 ágyas szobákban, amelyekből négy-négy található egy házban. A házak mellett külön hidegvizes blokkok (WC, mosdók) állnak rendelkezésre, míg a melegvizes tusolók egy külön épületben helyezkednek el. Az előző Csibetáborokról fényképek találhatók a gimnázium honlapján, a http://www.karinthy.hu internetcímen, a „fotóarchívum” rovatban.

A tábor éttermében naponta háromszor étkezünk, első nap vacsorától utolsó nap ebédig. Így annyi hideg élelmet érdemes hoznotok magatokkal, amennyi első nap vacsoráig kitart. A táborban büfé is üzemel.

Remélhetőleg említeni sem kell, hiszen nem szokott ebből probléma lenni, de a rend kedvéért leírjuk: mint minden karinthys rendezvényen, így ebben a táborban is tilos az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Akit ilyen, vagy más tiltott anyagok birtoklásán, használatán érünk, haladéktalanul hazaküldjük, és egyéb komoly fegyelmi következményekkel is számolnia kell.

Fontos, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében, minden résztvevőnek kötelező 4 napnál nem régebbi háziorvosi igazolással rendelkeznie arról, hogy egészséges, és a táborozáson részt vehet. Ha valakinek egyéb egészségügyi problémája, például allergiája, cukorbetegsége, asztmája van, feltétlenül hozza magával a szükséges gyógyszereket, és erről a táborvezetőnek is szóljon előre! Legyen nálatok a személyi igazolványotok, TB kártyátok és a diákigazolványotok is!

Ezen kívül érdemes magatokkal hozni papírt és írószert, egy olyan cipőt, amiben lehet kirándulni, fürdőruhát, esőkabátot, meleg ruhát, sportszereket, szúnyogriasztó spray-t/krémet, hangszereket, a kedvenc kispárnátokat, némi (nem túl sok) zsebpénzt, de mindenekelőtt kreativitást és jókedvet.

Az öt napra sok különféle programot tervezünk, köztük egy rövid kirándulást a környező hegyekbe, sok játékot és versenyt, természetesen több – már hagyományosnak mondható – áloműző Karinthy-partyt, valamint a csibéknek a nyelvi szintfelmérők megírását is.

Ha esetleg a táborral vagy az oda- és visszautazással kapcsolatban valamilyen kérdés vagy probléma merülne fel, akkor keressétek az iskola titkárságát az info@karinthy.hu e-mailen vagy a 291-2072-es telefonon (a nyár folyamán minden szerda délelőtt ügyeletet tartunk), vagy Gróf Krisztián főszervezőt!

Addig is mindenkinek jó nyaralást kívánunk!

Budapest, 2010. június 21.


dr. Gróf Krisztián

06-30/990-4145, drgrofkrisztian@enternet.hu