Ez az oldal a Karinthy Frigyes Gimnázium informatika óráira készült, és a 9-10. évfolyamon tanított ismereteket tartalmazza.

Ezen az oldalon szeretnénk közzétenni az informatika tantárgy tudásanyagát. Mindazokat az elméleti ismereteket, amelyekre szükség lehet az informatika emelt, és középszintű érettségin.

Honlapunk még próbafázisban működik, ezért folyamatosan változás alatt van. Egyes anyagrészek hiányoznak még, mások pedig befejezetlenek. De nézz vissza pár héten belül, lehet hogy addigra ezeket a hiányosságokat is pótoltuk.

A weboldal használata
A tartalmat több nagy fejezetre osztottuk fel. Ezen fejezetek kiválasztása a baloldali menüben lehetséges. A legtöbb rész további részekre van osztva, melyeket ugyanitt érhetsz el a fejezet kiválasztása után.

Az oldalak elsősorban önálló tanulói feldolgozásra készültek. Éppen ezért az ismeretek közlését gyakran szakítják meg kiegészítő megjegyzések, feladatok. Ezeknek a kiegészítéseknek három fajtája van:

figyelem
Ennél a jelnél valamilyen érdekességre, vagy további információra hívjuk fel a figyelmet.
kerdes
Itt feladatok, kérdések találhatóak, amelyek megválaszolásával, vagy a válaszok megkeresésével tovább bővíthetők az ismeretek az adott témáról.link
Ha ezt a jelet látod, akkor ott internetes hivatkozásokat találsz, amelyekre kattintva további ismereteket tartalmazó weboldalakra juthatsz.A tananyag kiegészítéséhez ajánljuk még, hogy használjátok a következő weboldalakat is:
Sulinet Digitális Tudásbázis: http://sdt.sulinet.hu
Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezdőlap
MiMi.hu: http://www.mimi.hu/informatika/index_informatika.html
És természetesen nem maradhat ki a Google sem: http://www.google.hu

Az oldal elkészítésénél a következő helyekről és könyvekből vettünk segítséget
Raffai Mária - Az informatika fél évszázada (Springer Hungarica Kiadó)
Dorozsmai Károly - 60 tétel informatikából (Maxim Könyvkiadó)
Sulinet Digitális Tudásbázis
Wikipédia
Holczer József - Informatika szóbeli érettségi


A honlapon található képek egy részét mi is a Wikipédiáról és a Wikimedia Commons oldalairól szedtük. Ügyeltünk arra, hogy csak szabad felhasználású Public Domain, vagy GNU Free Documentation licence alá eső képek kerüljenek ki az oldalra. Amit nem ezeken az oldalakon találtunk, azokat az iskola tanárai és tanulói készítették.